Noari Kids amb les malalties del cor i La Marató de TV3

I love marató

Juntament amb l’Associació de ball A lo cubano, aquest any hem organitzat aquesta activitat per recaptar fons per La Marató de TV3:

Gimcana infantil solidària, botifarrada solidària, exhibicions de Zumba, percussió amb Sambossa i per finalitzar la festa…

GRAN SORTEIG d’una fantàstica panera entre tots els participants de la gimcana i el dinar de nadal, gràcies a la col·laboració de: A lo cubano, Noari Kids, Ideal Poblenou, Pedra Paper Tisora, Brinkadeira, Colours&Music Poblenou, Xagrí, La Rodona, El fil d’Ariadna, Hanau, L’Atelier, Kinder, Nabibi i l’Associació Petit Poblenou.

Us esperem el diumenge 14 de desembre a Can Saladrigas, aquí us deixem la programació!

la marato 2014

La 23 ª edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al món i també a Catalunya.

Les malalties del cor, enteses com els trastorns que afecten l’òrgan principal de l’aparell circulatori, van causar durant el 2011 la mort de 13.000 persones a Catalunya. Dins d’aquest grup de malalties, les cardiopaties isquèmiques – l’infart i l’angina de pit – són les que més morts provoquen, en molts casos de manera sobtada, i representen la primera causa d’insuficiència cardíaca i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients.

Els últims estudis epidemiològics sobre les afectacions coronàries indiquen que en 2011 es van produir a Catalunya un total de 104.877 altes hospitalàries per síndromes coronàries, la qual cosa representa el 10% del total d’ingressos.

Encara que ja van centrar les edicions de 1995 i 2007 de La Marató de TV3, les elevades xifres d’afectació d’aquestes patologies a Catalunya i l’opinió dels experts en aquest àmbit de la salut van ser raons suficients perquè el Patronat de la Fundació La Marató de Tv3 decidís centrar aquesta nova edició del programa a les malalties del cor.

D’aquest grup de patologies, La Marató 2014 tractarà les malalties coronàries, les valvulopatíes i les malalties de l’aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopatías i les cardiopaties congènites.

Últimament, la recerca en aquest àmbit ha obtingut grans avanços. En les últimes 3 dècades, les millores en el tractament coronari i els protocols mèdics utilitzats han aconseguit allargar 7 anys l’esperança de vida dels afectats. No obstant això, segueix sent una de les àrees prioritàries en inversió científica a Catalunya. Els experts preveuen un augment d’aquestes malalties en els propers 35 anys i confirmen la creixent afectació coronària en persones joves, menors de 50.

Per això, el 14 de desembre, La Marató de TV3 dedicarà 15 hores d’emissió en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les patologies del cor amb l’objectiu de recaptar fons per engegar nous projectes de recerca en aquest àmbit.

About Albert

Co-fundador de Noari Kids y papá de tres. Asesor en sistemas de retención infantil. Apasionado de las nuevas tecnologías.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s